Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Gegevens

Type: Wekelijkse wandelgroep
Kosten: Gratis

Trainer

Trainer: Marcel Snippe
Plaats: Amersfoort
Telefoon: 06 235 4496
Website: www.altis.nl

Wandelaanbod

plaatje

Amersfoort

Wekelijkse wandelgroep Amersfoort

Wekelijkse wandelgroep

Iedere werkdag is er een Wandelfit training voor mensen met reumatische of andere (chronische) klachten.

Voor mensen met reumatische en andere (chronische) klachten die graag wandelen in groepsverband is er Wandelfit Amersfoort. Dit is een wandeltraining met een verantwoorde opbouw, die rekening houdt met de klachten van deelnemers. Deskundige wandeltrainers van atletiekvereniging Altis geven de training.

Bewegen vermindert dikwijls de klachten. Daarnaast biedt beweging vaak de ontspanning die nodig is om pijn en vermoeidheid te verlichten.

De deelnemers maken kennis met (sportief) wandelen en Nordic Walking. Bij Nordic Walking gebruiken we stokken (ook wel poles genoemd), die de gewrichten in benen en heupen ontlasten.  


De training duurt gemiddeld een uur en start met rustig inlopen en een warming-up om de spieren soepel te maken. Daarna volgen verschillende wandelvormen die worden afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers. De training sluiten we af met een cooling-down. Natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig en kunnen de deelnemers na de training samen iets drinken en bijpraten. 

Deelnemers kunnen een maand gratis meewandelen. Daarna worden deelnemers lid van de club.

Ik heb een vraag