Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Gegevens

Type: Wekelijkse wandelgroep
Kosten: Gratis

Trainer

Trainer: Annet Duits
Plaats: Zuid-Limburg (Maastricht)
Telefoon: 06 33918169

Wandelaanbod

plaatje

Maastricht

WandelFit Zuid-Limburg

Wekelijkse wandelgroep

Wandelen met Annet biedt u de mogelijkheid om samen met mij als gids te gaan wandelen door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de omliggende streken zoals de Voerstreek, het Land van Herve, Ost-Kantons, Eifel en de Kempen.

Deze trainingen zijn oa. bedoeld voor mensen met een verminderde conditie door diverse omstandigheden:
  • obesitas
  • diabetes
  • reuma
  • kanker
  • medicijngebruik
  • hart- en vaatziekten
Bij deze trainingen gaan we op een gezellige manier, low-impact, in de gezonde buitenlucht, aan de lichamelijke conditie werken. We maken hierbij gebruik van de wandeltechniek. Alle oefeningen in de warming-up en cooling-down zijn zogenaamde ROM (Range Of Motion) oefeningen. U doet dat wat u kunt en niet meer. Meedoen en plezier hebben staat hoog in het vaandel. De duur van de trainingen is anderhalf uur.
 
De 8-weekse instapweken wandeltrainingen beginnen in de eerste week van april en wel in Maastricht, Vaals en Valkenburg. Hierna bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de wandeltrainingen voor de gevorderden.
  • Valkenburg, start Koetshuis; dinsdag 18:30 en zaterdag 10:00.
  • Maastricht, start kantine Oude Molenweg; woensdag 18:30, vrijdag 09:30 en zaterdag 10:00.
  • Vaals, start Landalpark; donderdag 18:30.

Gedurende deze dagvullende wandelingen van 17 tot 23 km krijgt u van mij, behalve een schitterende wandeling, ook informatie over de Limburgse geschiedenis, gewoonten en eigenheden.
Het enige wat u doet op deze wandeling is genieten van de natuur. Via kleine paadjes, stegelkes, grubben en holle wegen breng ik u op de mooiste plekjes.
Deze wandelingen starten iedere keer vanuit een andere plaats met een mooie wandelroute.
Voor deze dagwandelingen moet u beschikken over een redelijke wandelconditie. We lopen gemiddeld 4 tot 5 uur de pauzes niet meegerekend. Het wandeltempo is gemiddeld.

Behalve stevige wandelschoenen, liefst enkelhoog, hebt u een dagrugzak met voldoende eten en drinken voor de hele dag. Niet iedere wandeling heeft nl. een horecastop.

Een zitmatje of plastic zak kan handig zijn als we ergens pauzeren.

Voor de rest zijn fototoestel, verrekijker en evt. wandelstok(ken) een aanrader.

Honden zijn helaas niet uitgenodigd en het plukken van bloemen en/of andere vruchten van de natuur wordt niet op prijs gesteld.

Afval hoort alleen in de daarvoor bestemde afvalbakken, een goede wandelaar laat immers alleen zijn voetsporen achter in Moeder Natuur.


Ook zijn er speciale wandelingen mogelijk in overleg of op afspraak. Informeer naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie kijk op de website van deze organisatie: www.wandelenmetannet.nl

Ik heb een vraag