Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Gegevens

Type: Wekelijkse wandelgroep
Kosten: Gratis

Trainer

Trainer: Geert Heeskens-Reijnen
Plaats: Weert
Telefoon:

Wandelaanbod

plaatje

Weert

Wandelfit Weert

Wekelijkse wandelgroep

Bij de afdeling Wandelen van AV Weert kan de wandelaar een keuze maken uit recreatief wandelen, sportief wandelen en Nordic Walking. De wandeltrainingen vinden veelal plaats in het natuurgebied de IJzeren Man.

sportief wandelen

Zowel in het weekend als door de week kun je wandeltrainingen volgen onder leiding van gediplomeerde wandelsportinstructeurs.

Recreatief wandelen

Voor de eigen leden wordt elke woensdag- en elke zondagochtend om 9 uur en vrijdagochtend om 9.30 uur, een wandeling van ± 2 uur (10-13 km) georganiseerd. Omdat steeds een andere startplaats en route worden gekozen, zijn afwisselende wandelingen in Weert en wijde omgeving gewaarborgd.

Sportief Wandelen

Sportief Wandelen is een vorm van conditietraining: afwisselend, soms speels en in ieder geval zeer gevarieerd. Een training Sportief Wandelen duurt meestal een uur en bestaat uit een warming-up, stukjes stevig of zo snel mogelijk doorwandelen afgewisseld met langzaam wandelen of korte rustpauzes (intervaltraining). Ook wordt ook veel aandacht besteed aan lenigheids-, kracht en vooral coördinatie-oefeningen; hierbij moet u denken aan korte stukjes wandelen door los zand, heuvel-op, dwars door bos en hei, achteruit wandelen, etc. De training wordt afgesloten met een stukje rustig wandelen en enkele rekoefeningen. In totaal wordt in dit uur ongeveer 3 km gewandeld.

Nordic Walking

Nordic Walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt, omdat met name de rug-schouder-en armspieren tijdens deze wandelvorm intensief worden gebruikt. Het energieverbruik is gemiddeld 20% hoger in vergelijking met Sportief Wandelen, doordat tijdens de beoefening meer spieren worden gebruikt. Het is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud.

Voor degenen, die de techniekcursus hebben gevolgd wordt door AV Weert 3x per week een training gegeven in de bossen rond de IJzeren Man

Voor meer informatie kijk op www.avweert.nl onder de button wandelsport.

Ik heb een vraag