Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Gegevens

Type: Wekelijkse wandelgroep
Kosten: € 0,10 per les

Trainer

Wandelaanbod

plaatje

Berg en Dal

NW Ooijpolder Berg en Dal

Wekelijkse wandelgroep

Nordic Walking in de Ooijpolder en Berg en Dal

Bewegen is gezond.

Dat wist u natuurlijk al. Met name als de leeftijd toeneemt wordt de dagelijkse beweging steeds belangrijker maar ook minder makkelijk. De wandelsport is een natuurlijke vorm van bewegen en ook zeer geschikt voor de niet zo piepjonge mens om fit te blijven en de spieren en gewrichten soepel en sterk te houden.

Gezonde buitenlucht.

Ik daag u uit om eens kennis te maken met twee wandelsporten die in de gezonde buitenlucht beoefend worden, namelijk : Nordic Walking en Sportief Wandelen. Deze twee vormen van wandelen lenen zich uitstekend voor de landelijke natuurgebieden de Ooijpolder met haar rivierstranden, de Duffelt met de Millingerwaard en het bosrijke heuvelgebied van Berg en Dal.

Nordic Walking.

Een tiental jaren geleden werd het uit Finland afkomstige Nordic Walking als sport in Nederland geintroduceerd. De sport kenmerkt zich doordat u met speciaal hiervoor ontworpen stokken uzelf voorwaarts duwt en daardoor naast de benen ook uw arm- en borstspieren gebruikt. Let op: Binnenkort is er een gratis kennismaking les.

Sportief Wandelen.

Een juiste houding kenmerkt Sportief Wandelen, van iets meer dan slenteren tot stevig doorstappen waarbij de condititietraining mbv de diversiteit van het terrein ook van belang is. Van zandstranden via weilanden tot berghellingen, het is allemaal mogelijk in het Rijk van Nijmegen.

Voor meer informatie kijk op de website van de organisatie: www.deberken.nl

Ik heb een vraag