Facebook Twitter

Samen verantwoord in beweging

Lees hier
meer over
WandelFit
>>>>>>

Gegevens

Plaats: Tiel
Telefoon: 06-14418862
Website: www.astylos.nl
Expertise: Diabetes
COPD
Artrose

Programma's

Wandeltrainer

Andre van Alphen

Andre van Alphen

Tiel

Wandel / Loop en atletiektrainer voor jong en oud. Met plezier sporten dat is iets wat ik mijn training graag wil bereiken.

De training is gericht op een goede looptechniek, dit omvat veel verschillende facetten. Het gaat om houding, motoriek, kracht en beweging. Gewoon snel de ene voet voor de andere voet zetten tot de finish; zo simpel is lopen. Althans, zo denken veel (beginnende) lopers. Dit is uiteraard niet helemaal waar. Net als bij andere sporten komt er bij lopen juist veel techniek kijken. “Bij de trainingen die ik geef, begin ik vaak met het aanleren van de zogenaamde ‘trotse’ houding.” Dit draait er vooral om dat je de borst vooruit drukt en een rechte rug maakt tijdens het lopen. Dit zorgt ervoor dat je meer longcapaciteit krijgt. Daarnaast komt er bij een voorovergebogen houding – die met name bij vermoeide lopers voorkomt – te veel kracht op de knieën. Dit vergroot de kans op blessures. Elke loper heeft zijn eigen stijl van lopen. Snel of langzaam, met grote of kleine passen, schokkerig of juist soepel. Je eigen stijl valt niet zomaar te veranderen. “Echter, met een goede techniek belast je je fysieke gestel minder en loop je efficiënter. Hierdoor houd je het lopen langer vol. Plezier in de sport staat bij mij voorop, daar streef ik na tijdens het trainen bij mij.

Een basisconditie is voor WandelFit Astylos niet vereist, maar wordt door deelname aan WandelFit juist verkregen. WandelFit brengt deelnemers ook in contact met andere beginnende wandelaars en zorgt ervoor dat ze op bewuste wijze aan hun gezondheid werken. De trainer zorgt dat de deelnemers de techniek onder de knie krijgen en begeleidt ze bij een verantwoorde opbouw van hun conditie.

“Wandelfit Astylos” werkt, voor wie dat wil, toe naar deelname aan de Bloesemtocht 2015 en andere leuke wandeltochten.

Elke woensdag komen er weer nieuwe wandelaars bij, kom ook sportief wandelen bij Wandelfit Astylos elke woensdagavond 19.30 uur aanvang. Wij verwachten dat u 15 min voor tijd aanwezig bent.

wandelfitastylos@gmail.com op facebook kunt u ons ook vinden Wandelfit Astylos Tiel

Ik heb een vraag